«فاسیولا» در کمین شمالی‌ها

انگل فاسیولا که بروز دهنده عفونت فاسیولیازیس می‌شود از سبزی‌های محلی و فراوری‌های آن نظیر درار، چوچاق، زیتون‌پرورده و امثالهم منتقل و در آستانه بهار، گسترش آن در حال افزایش است.

پرتو خبر / فاسیولیازیس یک بیماری عفونی ناشی از ابتلا به انگل فاسیولا است که با توجه به اقلیم شمال کشور، در استان گیلان نیز شایع است.

عفونت فاسیولیازیس در گیلان تقریباً بومی‌شده و اسناد و مدارک پزشکی بیانگر طغیان این بیماری در برخی از سال‌ها به‌ویژه در زمستان 1398 تا بهار 1399 است که حدود 300 بیمار قطعی در این استان مبتلابه عفونت فاسیولیازیس تشخیص داده شدند.به گفته محمود رضوانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تقریباً از اواسط دی‌ماه امسال در گیلان به‌ویژه رشت شاهد افزایش شدید یک‌باره موارد ابتلا به عفونت فاسیولیازیس هستیم.

مصرف سبزی‌های محلی عامل برای انتقال فاسیولا

آن‌طور که بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان گزارش کرده، موارد عمدتاً در بررسی سوابق اپیدمی لوژیک و سابقه مصرف سبزی‌های محلی به‌صورت خام و یا فراوری‌شده در محصولاتی مثل درار (نمک سبز) و یا زیتون‌پرورده بوده است.تأمین داروهایی نظیر تریکلابندازول که یک داروی اختصاصی برای درمان عفونت فاسیولیازیس به‌کاربرده می‌شود با کوشش معاونت بهداشتی و کارشناسان بیماری‌های منتقله از آب و غذای مرکز مدیریت بیمارهای واگیر در دستور کار قرارگرفته است.

85نفر به فاسیولیازیس در گیلان

سال گذشته 24 مورد عفونت فاسیولیازیس در گیلان شناسایی و تحت درمان قرار گرفت و طی امسال به اذعان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکنون 85 مورد بیمار قطعی در استان شناسایی‌شده که 45 مورد از آن در اسفندماه بوده است.از زمان خوردن انگل فاسیولا تا ظهور بیماری چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد و پس‌ازاین دوره علائم و نشانه‌های بیماری به‌صورت تب و لرز، عرق شبانه، دردهای شدید شکمی، مشکلات شکمی و گوارشی، نفخ و استفراغ، قرمزی پوست، ناراحتی‌های تنفسی، کاهش وزن، کم‌خونی و بزرگی کبد ظاهر می‌شود.

فریز کردن و پختن از انتقال فاسیولا جلوگیری می‌کند

فریز کردن سبزی‌هایی نظیر چوچاق، خالیواش، درار، خالیواش و امثالهم حداقل به مدت پنج روز و یا پختن آن‌ها می‌تواند راهی برای پیشگیری از عفونت بیماری فاسیولیازیس باشد.به‌طورکلی هر 6.2 نفر از مردم رشت، 4.2 از مردم انزلی و به‌طور متوسط 2.7 از گیلانیان در هر یک‌صد هزار نفر جمعیت به دلیل عدم رعایت مفاد بهداشت به عفونت فاسیولیازیس مبتلا می‌شوند.نکته حائز اهمیت اینکه 87 درصد افراد مبتلا شده به عفونت فاسیولیازیس در استان گیلان طی 10 سال اخیر در مناطق شهری سکونت داشته و 64 درصد از مبتلایان نیز از بانوان هستند.

آمنه جعفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

تئاتر «کمی کمتر بدزدین» آماده نمایش شد

ی اسفند 27 , 1402
نمایش «کمی کمتر بدزدین» به کارگردانی مهدی ارجمند مجوز نمایش گرفت و از 22 فروردین ماه 1403 در خانه هنرمندان سالن استاد عزت الله انتظامی به روی صحنه خواهد رفت.

مدیر مسئول:آمنه جعفری

سردبیر:مجید حسن دخت

پایگاه خبری پرتوخبر با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. شماره ثبت: 88120 شماره تماس: 09112454807

دسترسی های سریع